Case til refleksion: Alberts nye liv – uden sociale medier og mobning

, ,

Case til øvelse og refleksion:

En ung norsk mand bliver diskuteret og omtalt på sociale medier pga sit mod til at melde sig ud af sociale medier.

Albert Astrup er 17 år, norsk og nu kun bruger af Twitter og en Nokia telefon. Han valgte at skifte telefon til en Nokia, fordi han gennem flere år har oplevet at blive mobbet på sociale medier. “Netmobbet”.  Han skriver åbent om sit nye liv uden mobning og sociale medier – bortset fra Twitter.

Han kan følges på Twitter, og det er interessant læsning. Hans opslag blev kommenteret og delt af mange, både danske og norske, og hans følgerskare på Twitter voksede eksplosivt i dagene efter på baggrund af hans uddybning på Twitter:

Efterfølgende fik han mange henvendelser fra medier og interesserede, og han har på kort tid medvirket i flere udsendelser og medier i Norge.

Dilemmaspørgsmål:

Hans social medie – farvel er blevet til mange efterfølgende minutter på Twitter, som så sent som i 2016 blev udråbt til at være rugekasse for mobning, hetz og negativ adfærd. (Læs om Twitters eget svar på den kritik HER)

Han ønskede ikke at være på sociale medier – nu er han på Twitter. Kan det på et tidspunkt få betydning for ham i negativ retning?

Er der noget, han skal være særligt opmærksom på i sin egen færden på sociale medier nu? Må han for eksempel gerne skrive dårligt om Trump?

Hans opslag er delt og kommenteret over 1000 gange. Kan det få betydning for hans færden, at han på kort tid opnår mange likes?

Kan man blive afhængig af likes og kommentarer?

Hvad kan potentielt være hans næste træk/mulighed?

Kunne du forestille dig at have en Nokia telefon i stedet for en Smartphone?

Hvorfor tror du, han skriver på Twitter, når han udnævner sociale medier til en del af hans problem?